Učenici generacije 2020/21.

with Nema komentara

SAUDINA ŠOŠE

(učenica generacije-ekonomska škola)

Moje ime je Saudina Šoše i učenica sam generacije Srednje ekonomske i ugosteljsko-turističke škole u Mostaru. 

Došli smo do kraja još jednog životnog perioda, a mnogo njih je još ispred nas. Zapravo ovo je jedan veliki početak. Početak za koji nam treba dobra podloga, da bi što bolje koračali u nove pobjede. Upravo ova škola mi je to omogućila. I ne samo meni, nego i mojoj generaciji, generacijama prije moje, ali i mnogim generacijama u budućnosti. Želim da se zahvalim svim profesorima i cijelom kolektivu naše škole koji su bili tu da saslušaju svaki naš problem, i da nesebično sa nama podijele znanje, nauče nas strpljenju a pogotovo posljednju godinu školovanja jer nas je zadesila pandemija korona virusa. Čak i u ovim teškim vremenima bili smo tu jedni za druge, spremni pomoći u svakom trenutku i to je ono što nas je činilo jačim. Iako smo kao razredi bili podijeljeni većinu ove školske godine, čuvali smo prijateljstva, a to je ono što je pored znanja nešto najvažnije. Ništa nas nije spriječilo u širenju znanja i jačanju nas samih. Naučila sam i važne životne lekcije, među kojima je i ona da ćemo na svom putu susretati razne ljude i ideje, ali je istinski važno znati šta želiš i kojim putem da ideš. Do sada, uvijek se ispostavilo da je to pravi put, nadam se da će tako ostati i u budućnosti. 

Želim nam svima sretnu budućnost, i mnogo uspjeha u svim životnim poljima. 

AMEL JELOVAC

(učenik generacije-ugostiteljska škola)

 

Srednju ekonomsku i ugostiteljsko-turističku školu, smjer konobar, sam upisao zato što smatram da je ovo perspektivno zanimanje s obzirom da Mostar sve više postaje nezaobilazna turistička destinacija.
U ovoj školi sam stekao znanje i vještine s kojima ću se moći ponuditi kao profesionalan konobar mnogim ugostiteljskim objektima.
Zahvaljujem se svim profesorima i cijelom kolektivu škole.
Bila mi je čast učiti od vas, jer ste mi pomogli da nađem svoj put ka boljoj budućnosti.