Sajam preduzeća za vježbu

with Nema komentara

📍 U petak, 5.4.2019. u Srednjoj ekonomskoj i ugostiteljsko-turističkoj školi Mostar održan je peti po redu Sajam preduzeća za vježbu.

✨ Učenici četvrtih razreda u sklopu predmeta „Praktična nastava“ u protekloj godini osmislili su svoja virtualna preduzeća, te su uz pomoć profesorice navedenog predmeta Raseme Bajgorić-Isić, simulirali rad preduzeća, svih odjela koji se nalaze u preduzeću, te sve vrste poslova koje jedno preduzeće obavlja.

✔️ Sajam preduzeća za vježbu posjetio je veliki broj učenika Osnovnih škola, koji su uz pratnju profesora došli da se upoznaju s radom i aktivnostima učenika Srednje ekonomske škole. Sajam su posjetili učenici O.Š. „Mustafa Ejubović Šeh Jujo“, O.Š. „Mujaga Komadina“, O.Š. „Zalik“, O.Š. „Šesta osnovna“ i O.Š. „Četvrta osnovna“.

✔️ Pored učenika Osnovnih škola, Sajam su posjetili i bivši učenici ove škole, koji trenutno studiraju na različitim fakultetima, neki su već i zaposleni, ali svakako žele podržati rad profesora i učenika škole koju su prije par godina i sami pohađali.

‼️Realizacija Sajma dokaz je zalaganja rukovodstva i nastavnog osoblja ove škole da kroz nastavni proces profiliraju sposobne kadrove, buduće kvalitetne studente i vrijedne zaposlenike, koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu tako i u budućnosti. ‼️

Hvala puno na posjeti:
🔹 Osnovna škola “Zalik” Mostar
🔹 JU Osnovna škola “Mujaga Komadina” Mostar
🔹 JU Osnovna škola “Mustafa Ejubović – Šejh Jujo” Mostar
🔹 IV Osnovna škola Mostar
🔹 Šesta Osnovna Škola

📸 Hvala našoj pripravnici Midheti Čusto na fotografijama! 📸🎞️