Posjeta kolega iz regiona našoj školi

with Nema komentara

📍 U srijedu 17.04.2019., naša Škola bila je domaćin studijske posjete predstavnika ministarstava, pedagoških zavoda, srednjih škola i drugih relevantnih institucija iz Albanije, Srbije, Hrvatske, područja Kosova, te drugih kantona iz BiH.

➡️ Regionalni sastanak održao se s ciljem razmjene primjera najbolje prakse Programa Y, edukativnog programa za prevenciju nasilja i promociju zdravijih životnih stilova.

✔️ Kroz navedeni program se zagovara uključivanje učenika kao edukatora, gdje učenici imaju priliku za aktivnu participaciju u programu, čime im se pruža mogućnost da razmišljaju, razgovaraju i na kraju djeluju po određenim obrascima kvalitetnog društvenog ponašanja.

✔️ Radionice koje su realizirane ovim programom obuhvataju najvažnija društvena pitanja, a kao rezultat realizacije programa imamo učenike koji su naučili mnogo o temama kao što su: nasilje, seksualno nasilje, ponašanje muškarca i žene, te o određenim društvenim normama u ponašanju kojima se sprječava nasilje i grade kvalitetni odnosi.