Jačanje medijske pismenosti mladih u BiH

with Nema komentara

“Nije sve što piše istina”

Dana, 16.3.2022.godine, u našoj školi, je počela realizacija projekta ” Jačanje medijske pismenosti mladih u BiH”, a u organizaciji Mediacentra Sarajevo i agencije “Boram”.

Cilj projekta je razvijanje svijesti i znanja o medijskoj pismenosti, ali i fenomenu prepoznavanja širenja dezinformacija i lažnih vijesti s kojima se svakodnevno suočavamo.
U ovoj školskoj godini planirane su Interaktivne radionice za edukaciju učenika o vještinama medijske pismenosti i suprotstavljanju dezinformacijama i govoru mržnje.

S velikim interesom i oduševljenjem učenice naše škole :Aldijana Glamoč, Amina Hasanbegović, Hana Oručević, Ena Ljeljak, Hana Turajlić, Alisa Mušić, Adna Crnalić, Amina Medin, Sara Čopelj i Asja Bašić su pratile radionicu i na jedan nov, dinamičan i interaktivan pristup došle do saznanja o medijskoj pismenosti.

Posebno iznaneđenje za naše učenice je bilo javljanje slavne plivačice, Mostarke Lane Pudar, a koja je pričala o tome kako se nosi s popularnošću i koliko mediji utječu na njen život.

#PaziStaCitas #PaziStaDijelis