Intervju

with Nema komentara
Prenosimo intervju naše bivše učenice Fatime Kazazić iz Dnevnog avaza.

MINI INTERVJU Uoči premijere magistarske predstave

Mlada glumica Fatima Kazazić u proteklom periodu vrijedno je radila na pripremi magistarske predstave „Igre u pijesku“. Premijerno će biti izvedena 16. novembra na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) u 20 sati.

Uzbuđenje raste

Prvo reprizno igranje planirano je odmah sutradan, 17. novembra, u okviru Evropske manifestacije „Noć teatra – Noć teatra za Bosnu i Hercegovinu“.

Mlada glumica nam je govorila o predstavi „Igre u pijesku“, u kojoj, osim nje, igra i Jasenko Pašić.

– Jasenko Pašić i ja počeli smo s radom na „Igrama u pijesku“ prije dva mjeseca. Kada pogledam unazad, na to kako smo radili i gradili predstavu, načine na koje smo istraživali i ispitivali naša glumačka sredstva, veoma sam ponosna i zadovoljna procesom i rezultatom. Premijera se bliži, uzbuđenje raste, jedva čekam publiku – kazala nam je Kazazić.

Ova predstava je koprodukcija SARTR-a i Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, a mentor mlade glumice je profesorica Jasna Žalica, o kojoj Kazazić ima samo riječi hvale.

– Ona je profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, na predmetu pokret. Tokom mog dosadašnjeg studiranja profesorica Jasna, uz profesora Admira Glamočaka, imala je veliki utjecaj na moje glumačko sazrijevanje. Naš dosadašnji rad rezultira uspjehom i obostranim povjerenjem, tako da nisam imala dilemu kada sam birala mentora na svom projektu. Profesorica Jasna je glumica od koje rado učim i u čije se ruke rado prepuštam – iskrena je Kazazić.

Budući projekti

Otkriva nam da već ima planove za buduće projekte.

– Po završetku igranja ove magistarske predstave idem u Mostar, moj rodni grad. Tu ću početi raditi na novoj predstavi u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) – kaže Kazazić.