Ekonomska olimpijada

with Nema komentara

Ekonomska olimpijada

Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje ima za cilj razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma

Liberalni forum je odlučio da  promijeni obeshrabrujuću činjenicu da je na PISA testiranju BiH završila na 62. mjestu od 79. testiranih država. Ovom prilikom učenici iz BiH su pokazali posebno nizak nivo finansijske pismenosti. Zbog toga je Liberalni forum odlučio da za srednjoškolce u našoj zemlji organizuje projekt „ Ekonomska olompijada“ koji će na temeljit i zanimljiv način da poveća nivo njihove finansijske pismenosti. “Ekonomska olimpijada” je međunarodni  projekt takmičenja iz ekonomije za srednjoškolce. 

Učenici naše škole pridružili su se projektu. Ekonomska olimpijada učenicima u BiH pruža ekonomsku edukaciju koja će potom biti testirana u tri runde takmičenja: školskoj, regionalnoj i finalnoj.

Školska runda takmičenja  Ekonomske olimpijade je odžana 17. 3. 2021. godine. Testirano je 18 učenika naše škole. 

 

Najbolje rezultate pokazali su sljedeći učenici:

 

  • Ivana Mavrak – III Ut,
  • Neila Vila – III 1,
  • Aldina Ćatić – III 1,
  • Ines Žutina – III Ut.

 

Čestitamo svim učenicima na učešću, posebno učenicima koji su ostvarili izvrsne rezultate i osvjetlali obraz naše škole. Puno sreće i uspjeha u sljedećoj regionalnoj rundi takmičenja sa željom da dodete do finala.

Idemo dalje!

Vođa projekta, Rasema Isić, profesor.